środa, 3 grudnia 2014

KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z SYROPEM Z MIĘTY



Nareszcie. 
Mamy grudzień, wszędzie już niemal widać zbliżające się Święta. To jedne z niewielu chwil, kiedy chodzenie na zakupy nie sprawia mi tyle nieprzyjemności, co zwykle. Mogłabym chyba nawet pokusić się o stwierdzenie, że sprawia mi przyjemność. Przystrojone choinki, kolędy, jeszcze spokój, pewność, że ze wszystkim zdążymy (choć jak zwykle tak się nie stanie). Niby takie banalne, komercyjne, a jednak ja naprawdę lubię ten czas. I czasem myślę, choć wiem, że to niezbyt szlachetne, że ze Świąt najbardziej lubię czas oczekiwania i przygotowań. Zapachy, smaki, krzątanie i górę pomysłów. I nadzieję, że wystarczy nam sił na realizację ich wszystkich.
No właśnie, pomysły. Na dekoracje, potrawy, prezenty. Właśnie zaczęliśmy "produkcję" tych własnoręcznych. Zgodnie z całkiem niedawno przeczytaną sentencją (ukłon w Twoją stronę :)), rękodzieło nie jest rzeczą. To czyjaś pasja, wyobraźnia, kawałek serca i skrawek duszy.
Czyż nie lepiej dostać coś właśnie takiego?


Składniki
  • 1 szkl zmiksowanych już truskawek (świeżych lub mrożonych) lub odpowiednio więcej całych
  • kilka łyżek syropu miętowego
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki maślanki 
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
Przygotowanie
Wszystkie składniki zmiksujcie razem :) .
Pyszny, prawda ?











1 komentarz:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...