Mam milion pomysłów na zastosowanie tego kremu. Dziś świetnie sprawdził się w zupie i na kanapkach, wczoraj w tortilli z łososiem. Od "pierwszego razu" na stałe zagościł w naszej lodówce. A ponieważ chrzan o tej porze roku jest niezbędny w naszej diecie, podejrzewam, że jeszcze nieraz przekieruję Was na te stronę :)
Póki co jednak, zapraszam:
Składniki
- 200 g śmietany kremówki 36 %
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki tartego chrzanu
- sól himalajska do smaku
Przygotowanie
Schłodzoną śmietanę dobrze ubijcie- powinna być gładka i sztywna. Dodajcie sok z cytryny, chrzan i sól i dokładnie wymieszajcie ubijając jeszcze przez chwilę. Odstawcie do "przegryzienia" na najlepiej kilka godzin.
przepis podkradłam, i trochę przerobiłam, "użyczył" mi go niejaki David Lebovitz ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz