Przepyszny.
I, co najważniejsze, chyba najbardziej smakował dzieciaczkom.
Oliwka stwierdziła, że już zawsze chce łososia w pesto.
Przynajmniej do następnego razu :)
Składniki
świeży filet z łososia
tyle łyżek pesto, ile kawałków łososia
sól, pieprz
cytryna
Przygotowanie
Piekarnik nagrzejcie do 220 st.
Filet z łososia umyjcie, jeśli chcecie oddzielcie od skóry (ale nie jest to konieczne). Pokrójcie na kawałki szerokości 3 palców, ułóżcie na blasze do pieczenia (skórą do dołu). Każdy kawałek posmarujcie 1 łyżką pesto, pieczcie około 8-10 minut (w zależności od grubości ryby).
Gotową rybę możecie posypać delikatnie solą i pieprzem, skropcie sokiem z cytryny.
My podajemy takiego łososia najczęściej z pieczonymi ziemniaczkami i lekką sałatką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz