niedziela, 10 listopada 2013

KRUCHE PIEGUSKI


Nie pozostaje nam nic innego jak ogromnie przeprosić za ostatnie zaniedbania. Jak zwykle zbyt dużo spraw i zbyt mało czasu. Dziś obiecujemy poprawę i serwujemy Wam pomysł na spędzenie jesiennego popołudnia w pysznym, kruchym towarzystwie piegowatych przyjaciół. Do tego koc, szklanka ciepłego mleka lub kubek gorącej herbaty....co wybieracie?


Składniki
tabliczka czekolady deserowej
50 g orzechów włoskich
120 g masła
250 g mąki
80 g cukru
1 jajo
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie
Przepis, autorstwa Ani Starmach, jest banalnie prosty. Ciasteczka będą gotowe do pieczenia zanim piekarnik zdąży się nagrzać. Najlepiej załatwić sprawę mikserem;) Utrzyjcie masło z cukrem i jajkiem, dodajcie mąkę i proszek do pieczenia. Oczywiście wszystko na wolnych obrotach. Teraz dosypcie drobno posiekane orzechy oraz czekoladę. Teraz uformujcie Wasze ciasteczka, najwygodniej zrobić kulkę i trochę ją spłaszczyć. Ułóżcie na blasze, pieczcie około 15 minut w 180 stopniach. Zależy od wielkości ciasteczek, sami zobaczycie kiedy się odpowiednio zarumienią. Powodzenia:) 



2 komentarze:

  1. Nie, nie, tylko nie ciepłe mleko... Ale gorąca herbata i piegowate ciasteczko - jak najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślę, że gorące kakao też mogłoby się sprawdzić;)

    OdpowiedzUsuń

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...