piątek, 1 sierpnia 2014

JABŁKA W CIEŚCIE

Rodzinka pojechała na działkę, a ja zapragnęłam słodyczy. A ponieważ czasu tracić nie lubię, musiało być szybko. I tak też było. A do tego pysznie....


Składniki
2 jabłka
75 ml mleka
75 g mąki
1 jajo
1,5 łyżki cukru
1 łyżka soku z cytryny lub limonki
kilka kropli esencji waniliowej
masło klarowane do smażenia
cukier puder do posypania

Przygotowanie
Jabłka obierzcie, pokrójcie w plastry i wytnijcie ogryzki. Resztę składników połączcie ze sobą tak, by powstała jednolita masa. Plastry jabłka maczajcie w cieście i smażcie na rozgrzanym maśle kilka minut z każdej strony. Na koniec odsączcie nadmiar tłuszczu i posypcie cukrem pudrem. Deser na podstawie pomysłu Ani Starmach.






2 komentarze:

  1. zachęcamy do dodania przepisu na placki z polskimi jabłkami do akcji BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA :)

    OdpowiedzUsuń

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...