Składniki
30 ml schłodzonej kawy espresso
2 łyżeczki cukru brązowego
zimne mleko
gałka ulubionych lodów
Przygotowanie
Espresso możecie przygotować zarówno z ekspresu, jak i z kawy rozpuszczalnej. Dosypcie cukier gdy espresso gdy jest jeszcze ciepłe i dobrze wymieszajcie. Ja mieszam długo i energicznie, wtedy kawa staje się bardziej puszysta. Przelejcie ostudzoną już kawę do szklanki i dopełnijcie ją bardzo zimnym mlekiem. Zostawcie jednak trochę miejsca na lody. U mnie waniliowo-czekoladowa gałka powędrowała na wierzch. Przyjemnego chłodzenia ;)
chyba czas i sobie zrobić taka kawę mrożoną :) idealna na dzisiejszy dzień :)
OdpowiedzUsuńMożna ją też zmiksować z kostkami lodu....na dzisiejszy dzień konieczne jest podwójne chłodzenie;)
Usuńrewelacja bardzo lubię taka latem:)
OdpowiedzUsuńWiemy co dobre ;)
Usuńwięcej....hm, może mojego towarzystwa! ah to by była kawa :)
OdpowiedzUsuńZapraszam, zapraszam ;)
UsuńWłaśnie sobie dzisiaj taką wypiłam:D
OdpowiedzUsuń;)
UsuńKoniecznie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie http://ogrodekzaoknem.blogspot.com/
PS: Obserwuję, liczę na rewanż.
Koniecznie.
OdpowiedzUsuńI oczywiscie ;)
Pozdrawiamy!