Składniki
- 200 g jogurtu greckiego
- 2-3 łyżki majonezu
- 3 średnie ząbki czosnku polskiego
- świeżo zmielona sól himalajska i pieprz
- cukier do smaku
- opcjonalnie suszone zioła
Przygotowanie
Czosnek przeciśnijcie przez praskę lub bardzo drobno posiekajcie, wówczas nie straci aromatu. Połączcie z jogurtem greckim i majonezem. Dobrze wymieszajcie, doprawcie solą, pieprzem i cukrem. Ja robię sos czosnkowy lekko słonawy, a dzięki soli himalajskiej wiem, że zjadam samo zdrowie. Oczywiście możecie dodać trochę .suszonych ziół. Odczekajcie godzinkę, aż się przegryzie i zajadajcie ze smakiem ;)
Hehehe majonez musi być :)
OdpowiedzUsuńmusi i basta! ;)
Usuńnajlepszy sos:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na doniczki! Czym są pomalowane? też takie chcę! ;)
OdpowiedzUsuńKarolka
Te doniczki to dzieło jednej z nas (akurat tej drugiej;) ). Najlepsza ozdoba naszych kuchni!
Usuń