Składniki
- 150 g gorzkiej czekolady
- 75 g masła
- 75 g cukru trzcinowego (najlepiej pudru lub bardzo drobnego)
- 100 g mąki pszennej razowej
- nieco więcej niż 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajo
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 100 g posiekanej czekolady (gorzkiej, mlecznej lub białej)
Przygotowanie
Nagrzejcie piekarnik do 190 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia.
Do rondelka włóżcie masło i gorzką czekoladę, roztopcie i delikatnie przestudźcie. Jajo zmiksujcie z cukrem, dodajcie ekstrakt z wanilii, przestudzoną masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszajcie. Dosypcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie jeszcze raz.
Na przygotowana blachę nakładajcie porcje ciasta, pamiętajcie o zachowaniu sporych odstępów.
Pieczcie około 8-10 minut. Studźcie na kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz