poniedziałek, 8 lutego 2016

SZYBKIE CZEKOLADOWE CIASTO Z BAILEYS



Składniki
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 125 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jaja
  • 75 ml likieru Baileys
  • kwaśna śmietana do podania- opcjonalnie
Przygotowanie
Nagrzejcie piekarnik do 180 st., przygotujcie formę do pieczenia (u nas 20x30 cm).
Masło rozpuśćcie w rondlu wraz z połamaną czekoladą, wymieszajcie do powstania gładkiej masy, odstawcie do lekkiego przestudzenia. Jaja rozmąćcie. Wymieszajcie mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. Do suchych składników dodajcie mokre: roztopioną czekoladę, jaja i likier, wymieszajcie i wlejcie do formy.
Pieczcie ok 20-25 minut.
Pyszne na ciepło z kleksem kwaśnej śmietany.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...