Kolejny nasz przykład obrazujący śmiałą tezę: najprostsze=najlepsze 😀.
Czosnek, parmezan, natka pietruszki i trochę oliwy.
Do tego ukochany makaron.
Zaczynam mieć pewność, że im mniej czasu mamy, tym lepsze pomysły wpadają nam do głowy.
Składniki
- makaron
- 2 pęczki natki pietruszki
- ok 100 g parmezanu
- ok 100 ml oliwy
- 4 ząbki czosnku
- dobra sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Wstawcie wodę na makaron i ugotujcie go zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawiając troche wody z gotowania.
W czasie przygotowywania makaronu zróbcie sos: umytą natkę pietruszki, obrane ząbki czosnku i kawałki parmezanu zmiksujcie razem z oliwą. Nie miksujcie na gładką masę, drobne kawałki są jak najbardziej pożądane. Przyprawcie do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Ugotowany, gorący jeszcze (niepłukany!) makaron wymieszajcie z przygotowanym sosem dodając trochę pozostawionej wody. Wymieszajcie, podawajcie natychmiast.
Prosty i jaki smaczny !
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/