poniedziałek, 30 stycznia 2017

MAKARON Z CZOSNKIEM, PARMEZANEM I NATKĄ PIETRUSZKI


Kolejny nasz przykład obrazujący śmiałą tezę: najprostsze=najlepsze 😀.
Czosnek, parmezan, natka pietruszki i trochę oliwy.
Do tego ukochany makaron.
Zaczynam mieć pewność, że im mniej czasu mamy, tym lepsze pomysły wpadają nam do głowy.


Składniki
  • makaron
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • ok 100 g parmezanu
  • ok 100 ml oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • dobra sól, świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Wstawcie wodę na makaron i ugotujcie go zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawiając troche wody z gotowania.
W czasie przygotowywania makaronu zróbcie sos: umytą natkę pietruszki, obrane ząbki czosnku i kawałki parmezanu zmiksujcie razem z oliwą. Nie miksujcie na gładką masę, drobne kawałki są jak najbardziej pożądane. Przyprawcie do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Ugotowany, gorący jeszcze (niepłukany!) makaron wymieszajcie z przygotowanym sosem dodając trochę pozostawionej wody. Wymieszajcie, podawajcie natychmiast.









1 komentarz:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...