wtorek, 9 grudnia 2014

HALIBUT W KRUCHEJ PANIERCE Z PARMEZANEM


Składniki
  • filety z halibuta
  • bułka tarta
  • parmezan (w stosunku do bułki tartej 1:1)
  • jajo
  • mąka pszenna
  • sól, pieprz
  • masło klarowane
Przygotowanie
Nie podaję dokładnych ilości składników- zróbcie z ilości, jakiej aktualnie potrzebujecie. Filety umyjcie, osuszcie, posypcie solą i pieprzem, oprószcie mąką z obu stron. Jajo rozmąćcie. Parmezan zetrzyjcie na tarce do miski z bułką tartą i wymieszajcie dokładnie.
Na patelni rozgrzejcie masło klarowane. Oprószone mąką ryby zanurzcie w jaju, a następnie w mieszance parmezanu z bułką tartą. Układajcie w patelni na rozgrzanym maśle, smażcie kilka minut, na złoty kolor.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...