środa, 9 lipca 2014

KOKTAJL Z PORZECZEK, BANANÓW, NEKTARYNEK I MIĘTY



Składniki
2 nektarynki
1 banan
2 łyżki czarnych porzeczek
kilka listków mięty
kilka kropel soku z cytryny
2 łyżki jogurtu greckiego

Przygotowanie
Najlepiej, jeśli wszystkie składniki będą dosyć mocno schłodzone- choć być może uważam tak tylko i wyłącznie przez towarzyszące nam ostatnio nieziemskie upały;)
 Owoce umyjcie, z banana ściągnijcie skórkę, z nektarynek wyciągnijcie pestkę. Wszystkie składniki wrzućcie do blendera i zmiksujcie na gładką masę. 
Jeszcze lepsze są zamrożone w foremkach do robienia lodów na patyku. Przywracają do życia podczas upałów. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...