poniedziałek, 26 października 2015

NA ZIELONO! MAKARON (SOBA) Z POREM, GROSZKIEM, BOCZKIEM I PARMEZANEM


 Składniki

  • 200--300 g makaronu (u nas soba)
  • 2 duże pory (białe części)
  • ok 100 g wędzonego boczku
  • 2 garści mrożonego groszku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3-4 łyżki dobrego oleju/oliwy
  • świeżo starty parmezan
  • sól, świeżo zmielony pieprz (do smaku)
Przygotowanie
Pory pokrójcie na półtalarki, boczek na cieniutkie paseczki. Posiekajcie drobno natkę pietruszki.
Makaron ugotujcie zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie gotowania makaronu rozgrzejcie na patelni lub w rondlu olej. Wrzućcie boczek, chwilę go podsmażcie. Dodajcie pory, a po chwili mrożony groszek, wymieszajcie, smażcie przez kilka minut. Przyprawcie lekko solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Ugotowany makaron wymieszajcie ze smażonymi warzywami, obficie posypcie natką pietruszki i świeżo startym parmezanem.
Jedzcie od razu :)





A patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w tym sklepie :)

Ambitnie i zdrowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...