Składniki
- 400 g filetów z indyka
- 5 jaj
- 2 cebule
- 5 łyżek dobrego oleju/oliwy
- 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej
- 200 g sera Cheddar
- 3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 2 łyżki sosu sojowego
- papryka chili w płatkach, pieprz, sól
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie
Filety i cebulę pokrójcie w kostkę, ser zetrzyjcie na tarce. Wszystkie składniki wymieszajcie dokładnie w jednej misce, Doprawcie do smaku, a następnie odstawcie na godzinę. Masę nakładajcie łyżką na rozgrzaną patelnię, tworząc kotlety. Kiedy zarumienią się z obu stron, odsączcie nadmiar tłuszczu i możecie podawać. Rewelacyjne zarówno jako danie główne - z ziemniakami, jak i przystawka lub gorąca przekąska na imprezę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz