piątek, 10 lipca 2015

PYSZNE KOTLETY Z INDYKA Z CHEDDAREM



Składniki

  • 400 g filetów z indyka
  • 5 jaj
  • 2 cebule
  • 5 łyżek dobrego oleju/oliwy
  • 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej
  • 200 g sera Cheddar
  • 3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • papryka chili w płatkach, pieprz, sól
  • masło klarowane do smażenia


Przygotowanie
Filety i cebulę pokrójcie w kostkę, ser zetrzyjcie na tarce. Wszystkie składniki wymieszajcie dokładnie w jednej misce, Doprawcie do smaku, a następnie odstawcie na godzinę. Masę nakładajcie łyżką na rozgrzaną patelnię, tworząc kotlety. Kiedy zarumienią się z obu stron, odsączcie nadmiar tłuszczu i możecie podawać. Rewelacyjne zarówno jako danie główne - z ziemniakami, jak i przystawka lub gorąca przekąska na imprezę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...