sobota, 11 lipca 2015

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ


Składniki
  • 2 długie ogórki szklarniowe
  • 8 rzodkiewek
  • 500 ml kefiru
  • 500 ml jogurtu greckiego
  • 2 małe ząbki czosnku
  • pęczek kopru
  • pół pęczka szczypioru
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie do podania: gotowane ziemniaki lub gotowane jaja


Przygotowanie
Ogórki i rzodkiewkę dobrze wyszorujcie i zetrzyjcie na tarce o grubych oczkach. Czosnek przepuśćcie przez praskę, koper i szczypior drobno pokrójcie. Składniki wymieszajcie z jogurtem i kefirem, doprawcie solą i pieprzem. Chłodnik podawajcie dobrze schłodzony. Wspaniale smakuje z gotowanym jajkiem jak i z ciepłymi, młodymi ziemniakami. Spróbujcie - warto :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...