niedziela, 27 października 2013

TRUFLE Z BIAŁEJ CZEKOLADY


Cóż...zdania są podzielone, jak to zwykle bywa. Jedni mówią, że z ciemnej czekolady lepsze, inni, że biała zwycięża. Ja proponuję, żebyście spróbowali obu wersji i podjęli własną decyzję. 

Składniki
200g białej czekolady
200 g mascarpone
1 łyżka syropu miętowego
kilka kostek ciemnej czekolady
migdały mielone

Przygotowanie
Przygotowanie jest dokładnie takie samo jak przy truflach z ciemnej czekolady. Rozpuszczacie czekoladę w kąpieli wodnej, następnie mieszacie z mascarpone. Dolewacie łyżkę syropu miętowego i wsypujecie drobno pokrojone kostki ciemnej czekolady. Ilość według uznania. Dokładnie mieszacie i odstawiacie do lodówki na kilka godzin, bądź zamrażarki na 10 minut. Formujecie kulki, każdą obtaczacie w mielonych migdałach. Teraz niech trochę zastygną w lodówce i gotowe. Czekam na relacje;)



4 komentarze:

  1. Mniami :) Ja penie lubiłabym wszystkie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie na pewno wygrałyby te z białej czekolady ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pewna taka nieśmiałością... wciąż się zastanawiam, które;)

      Usuń

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...