Składniki
- 200 g mielonych migdałów (mąki migdałowej)
- 200 g cukru pudru
- 2 białka
- 1 łyżka likieru amaretto
- 1 łyżka miodu
- cukier puder do obtoczenia
Przygotowanie
Migdały, cukier, białka, likier i miód wymieszajcie dokładnie. Utworzoną masę wstawcie do lodówki na pół godziny.
Piekarnik nagrzejcie do 170 st. Z masy migdałowej formujcie kuleczki wielkości czereśni, każdą obtoczcie mocno w cukrze pudrze, ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując kilkucentymetrowe odstępy.
Pieczcie ciasteczka aż się zarumienią- około 10-12 minut.
świetnie wyglądają:) zjadłabym kilka:)
OdpowiedzUsuńzapraszamy :)
UsuńWyglądają zachwycająco :)
OdpowiedzUsuń