niedziela, 23 listopada 2014

MIGDAŁOWE CIASTECZKA AMARETTINI


Składniki

  • 200 g mielonych migdałów (mąki migdałowej)
  • 200 g cukru pudru
  • 2 białka
  • 1 łyżka likieru amaretto
  • 1 łyżka miodu
  • cukier puder do obtoczenia
Przygotowanie
Migdały, cukier, białka, likier i miód wymieszajcie dokładnie. Utworzoną masę wstawcie do lodówki na pół godziny.
Piekarnik nagrzejcie do 170 st. Z masy migdałowej formujcie kuleczki wielkości czereśni, każdą obtoczcie mocno w cukrze pudrze, ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując kilkucentymetrowe odstępy.
Pieczcie ciasteczka aż się zarumienią- około 10-12 minut.








Prezenty na MikołajkiW orzechowym raju 3

3 komentarze:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...