sobota, 29 listopada 2014

MARYNOWANE ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM


Składniki

  • 200 g śledzi marynowanych (najlepiej z tego właśnie przepisu )
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 łyżka musztardy kremskiej
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 4 -5 łyżek kwaśnej śmietany 18 %
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól, pieprz do smaku
  • opcjonalnie posiekany koperek
Przygotowanie
Śledzie pokrójcie na małe kawałki. Musztardy połączcie ze śmietaną i majonezem, dodajcie miód, sól i pieprz, dokładnie wymieszajcie. Do sosu wrzućcie pokrojone śledzie oraz koperek, jeśli używacie. Przełóżcie do słoika, zakręćcie i odstawcie do lodówki na 1-2 dni.






3 komentarze:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...