poniedziałek, 14 kwietnia 2014

AMERYKAŃSKIE PANCAKES Z SYROPEM KLONOWYM

Z pewnością nie wiecie, że z Ameryką też sporo nas łączy. Nie jest to miłość, ani nawet fascynacja. Jednak to co w amerykańskiej kuchni zawsze mnie pociągało to...syrop klonowy. I tak też stęsknionym dziś nieboraczkom ciotka zaserwowała amerykańskie śniadanie. Dawno nie byli tak zadowoleni. Oliwka powiedziała: ciocia z tym syropem są wyśmienite. I takie puszyste! Cwaniarka;)



Składniki
250 g mąki
250 g maślanki
2 jaja 
50 g roztopionego masła
50 g cukru pudru 
łyżeczka sody oczyszczonej
syrop klonowy lub żurawinowy do polania


Przygotowanie
Wszystkie składniki (z wyjątkiem syropu;)) połączcie za pomocą miksera i smażcie placki bez dodatku tłuszczu. Podawajcie z ulubionym syropem, sezonowymi owocami lub domowymi konfiturami. Placuszki są niezwykle puszyste, smakują wyśmienicie z każdym dodatkiem. Przepis Ani Starmach, więc z pewnością warto wypróbować.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...