Zachciało nam się pstrąga. Cóż więcej dodać? Piękna wiosna za oknem, więc nie mogło zabraknąć świeżych warzyw... Wyszła sałatka. Po 5 minutach zniknęła ;)
Składniki
200 g wędzonego pstrąga
3 rzodkiewki
pół ogórka
1 dymka
garść szczypiorku
5 łyżeczek jogurtu greckiego
1 łyżeczka chrzanu
sól, pieprz
Przygotowanie
Pstrąga rozdrobnijcie na kawałki, warzywa umyjcie, pokrójcie. Wszystkie składniki połączcie w miseczce, doprawcie solą, pieprzem i gotowe. Ekspresowo, prawda??
tak, pozycja obowiązkowa w menu przyszłej mamy ;) tylko ja chyba zamienię pstrąga na łososia :)
OdpowiedzUsuńTak, tak, przyszłej. Choć obecnej także smakowało ;) a łosoś z chrzanem to dla mnie połączenie idealne.
Usuń