środa, 30 kwietnia 2014

SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM

Zachciało nam się pstrąga. Cóż więcej dodać? Piękna wiosna za oknem, więc nie mogło zabraknąć świeżych warzyw... Wyszła sałatka. Po 5 minutach zniknęła ;)

Składniki
200 g wędzonego pstrąga
3 rzodkiewki
pół ogórka
1 dymka
garść szczypiorku
5 łyżeczek jogurtu greckiego
1 łyżeczka chrzanu
sól, pieprz

Przygotowanie
Pstrąga rozdrobnijcie na kawałki, warzywa umyjcie, pokrójcie. Wszystkie składniki połączcie w miseczce, doprawcie solą, pieprzem i gotowe. Ekspresowo, prawda??


2 komentarze:

  1. tak, pozycja obowiązkowa w menu przyszłej mamy ;) tylko ja chyba zamienię pstrąga na łososia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, tak, przyszłej. Choć obecnej także smakowało ;) a łosoś z chrzanem to dla mnie połączenie idealne.

      Usuń

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...