czwartek, 10 kwietnia 2014

JAJA FASZEROWANE WĘDZONYM ŁOSOSIEM I CHRZANEM


Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Trzeba przygotować jadłospis. Co powiecie na takie, faszerowane jajka? Choć prawdę mówiąc jaja uwielbiam pod każdą postacią...


Składniki
4 jaja
100 g wędzonego łososia
2 łyżeczki chrzanu
1/2 łyżeczki chrzanu wasabi
sól, pieprz

Przygotowanie
Jaja ugotujcie, po ostygnięciu przekrójcie na połówki, wyciągnijcie żółtka. Odłóżcie po kawałeczku łososia na każdą połówkę, resztę pokrójcie bardzo drobno. Połączcie z żółtkami, chrzanem i wasabi. Doprawcie świeżo zmielonym pieprzem i solą. Powstałym farszem wypełnijcie połówki jaj. Ułóżcie na górze po kawałeczku łososia, udekorujcie szczypiorkiem i wasabi. 





Jajka na Wielkanoc
Wielkanocne Smaki - edycja IVLekka Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...