wtorek, 22 kwietnia 2014

BIAŁA KIEŁBASA W PIWIE

Pobyt na Lubelszczyźnie zawsze jest magiczny i zawsze za krótki. A czas świąteczny to jeszcze większa magia. Cudowna, rodzinna atmosfera. Czego chcieć więcej?? Białej kiełbasy! W piwie? Dlaczego nie, w końcu są święta ;) jednak sprawdza się na każdą inną okazję. Jeśli lubicie białą kiełbasę, musicie jej spróbować!



Składniki
  • ok 1 kg białej surowej kiełbasy
  • 2-3 duże cebule
  • 1-1,5 szkl piwa
  • sól, pieprz
  • masło klarowane do smażenia
  • ulubione zioła

Przygotowanie
Rozgrzejcie piekarnik do 180 st.
Cebulę pokrójcie w plastry. Na patelni rozgrzejcie masło, obsmażcie kiełbasę, przełóżcie do brytfanki. Na pozostałe rozgrzane masło wrzućcie cebulę, pozwólcie jej się zeszklić i przełóżcie do brytfanki z kiełbasą. Wlejcie piwo, posypcie ziołami i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie około 45 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...