Pobyt na Lubelszczyźnie zawsze jest magiczny i zawsze za krótki. A czas świąteczny to jeszcze większa magia. Cudowna, rodzinna atmosfera. Czego chcieć więcej?? Białej kiełbasy! W piwie? Dlaczego nie, w końcu są święta ;) jednak sprawdza się na każdą inną okazję. Jeśli lubicie białą kiełbasę, musicie jej spróbować!
Składniki
- ok 1 kg białej surowej kiełbasy
- 2-3 duże cebule
- 1-1,5 szkl piwa
- sól, pieprz
- masło klarowane do smażenia
- ulubione zioła
Przygotowanie
Rozgrzejcie piekarnik do 180 st.
Cebulę pokrójcie w plastry. Na patelni rozgrzejcie masło, obsmażcie kiełbasę, przełóżcie do brytfanki. Na pozostałe rozgrzane masło wrzućcie cebulę, pozwólcie jej się zeszklić i przełóżcie do brytfanki z kiełbasą. Wlejcie piwo, posypcie ziołami i wstawcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie około 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz