Ponieważ moja siostra ciągle powtarza, że jej dzieci są w połowie moimi dziećmi, powiem tak:
(pół)Moje dzieci je uwielbiają!
Dzielimy się wszystkim.
(Generalnie).
Składniki
- 2 białka
- 130 g cukru
- szczypta soli
- pół laski wanilii
Przygotowanie
Białka (w temperaturze pokojowej), ze szczyptą, soli ubijcie na sztywną pianę. Następnie, ciągle miksując (lub ubijając ręcznie), zacznijcie powoli dodawać cukier - najlepiej po łyżce. Laskę wanilii przekrójcie na pół i czubkiem noża wyciągnijcie aromatyczne pestki - dodajcie je do masy. Kiedy cukier się już rozpuści, masa jest gotowa do pieczenia. Nakładajcie ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą rękawa cukierniczego, lub łyżki. Pieczcie w temperaturze 130 - 140 stopni C z termoobiegiem przez około godzinę. Powinny delikatnie rozpływać się w środku...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz