niedziela, 22 lutego 2015

BEZY WANILIOWE



Ponieważ moja siostra ciągle powtarza, że jej dzieci są w połowie moimi dziećmi, powiem tak:
(pół)Moje dzieci je uwielbiają!

Dzielimy się wszystkim.
(Generalnie).

Składniki
  • 2 białka
  • 130 g cukru
  • szczypta soli
  • pół laski wanilii
Przygotowanie
Białka (w temperaturze pokojowej), ze szczyptą, soli ubijcie na sztywną pianę. Następnie, ciągle miksując (lub ubijając ręcznie), zacznijcie powoli dodawać cukier - najlepiej po łyżce. Laskę wanilii przekrójcie na pół i czubkiem noża wyciągnijcie aromatyczne pestki - dodajcie je do masy. Kiedy cukier się już rozpuści, masa jest gotowa do pieczenia. Nakładajcie ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą rękawa cukierniczego, lub łyżki. Pieczcie w temperaturze 130 - 140 stopni C z termoobiegiem przez około godzinę. Powinny delikatnie rozpływać się w środku... 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...