piątek, 23 sierpnia 2013

PASTA Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO NA CIEPŁO




Jeśli tylko dysponujecie swieżym pieczywem - koniecznie do zrobienia. Jedna z lepszych past kanapkowych jakie zdarza nam się przygotować. Dodatkowy atut? Jej zrobienie zajmuje dosłownie chwilę;). A to czasem przechyla szalę...


Składniki
100-150 g łososia wędzonego na ciepło
100 g mascarpone
1 łyżka chrzanu
1 dymka
sól, świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie
Z łososia ściągnijcie skórę, razem z mascarpone i chrzanem wrzućcie do blendera. Miksujcie do pożądanej "gładkości". Posiekajcie dymke, dodajcie do pasty, przyprawcie wedle uznania. Dobrze wymieszajcie. Teraz najtrudniejsza część: co wybrać? Swieża, pszenna bagietka, a może razowy chleb z chrupiącą skórką...? Ta część przepisu jest jeszcze niedopracowana- nad tym popracować musicie już sami. Powodzenia ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...