poniedziałek, 19 sierpnia 2013

MAKARON CASARECCE Z ŁOSOSIEM I KAPARAMI W ŚMIETANOWYM SOSIE



Znacie to? Mało czasu i chęć na cos pysznego...? Mam na to radę. Szybki, zdrowy i pyszny obiad gotowy.  Moje dzieciaczki zakochane w tym daniu, reszta rodzinki podobnie. Koniecznie spróbujcie, a potem modyfikujcie. Myślę, że Wam zasmakuje. W zasadzie jestem pewna ;)
Wiec do dzieła !
Składniki
makaron casarecce
1 średnia cebula
2-3 ząbki czosnku
150 g wędzonego łososia (może być sałatkowy)
150-200 g swieżego łososia bez skóry
150 ml śmietany kremówki
150 g mascarpone
50 g kaparów
oliwa
sok z cytryny
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie
Ugotujcie makaron, koniecznie al dente, zostawiając trochę wody z gotowania. Pokrójcie cebulę i czosnek, podsmażcie na oliwie, aż cebula stanie się szklista. Dodajcie pokrojone łososie, chwile pózniej śmietanę i mascarpone, gotujcie kilka minut. W tym czasie posiekajcie kapary, dodajcie do sosu, aby osiągnąć właściwą konsystencję (taką, jaka Wam odpowiada) dolejcie trochę wody z gotowania makaronu. Przyprawcie solą (uważajcie, kapary i łosoś są dosyć słone), pieprzem i sokiem z cytryny. 
Do sosu dodajcie ugotowany makaron, wymieszajcie i gotowe.
I jak ?





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...