Wiec do dzieła !
Składniki
makaron casarecce
1 średnia cebula
2-3 ząbki czosnku
150 g wędzonego łososia (może być sałatkowy)
150-200 g swieżego łososia bez skóry
150 ml śmietany kremówki
150 g mascarpone
50 g kaparów
oliwa
sok z cytryny
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Ugotujcie makaron, koniecznie al dente, zostawiając trochę wody z gotowania. Pokrójcie cebulę i czosnek, podsmażcie na oliwie, aż cebula stanie się szklista. Dodajcie pokrojone łososie, chwile pózniej śmietanę i mascarpone, gotujcie kilka minut. W tym czasie posiekajcie kapary, dodajcie do sosu, aby osiągnąć właściwą konsystencję (taką, jaka Wam odpowiada) dolejcie trochę wody z gotowania makaronu. Przyprawcie solą (uważajcie, kapary i łosoś są dosyć słone), pieprzem i sokiem z cytryny.
Do sosu dodajcie ugotowany makaron, wymieszajcie i gotowe.
I jak ?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz