sobota, 19 kwietnia 2014

JAJKA FASZEROWANE KOZIM SEREM I OLIWKAMI


Wiadomo, że najlepsze rzeczy powstają przypadkiem.
Często robimy faszerowane jaja różnymi składnikami. Wiadomo, że na "jajeczne święta" będzie ich więcej niż zazwyczaj.
 Zastanawialiśmy się co jeszcze zrobić na jutrzejsze wielkanocne śniadanie. Pyszne, wiejskie jaja,  ugotowane na twardo. Do tego łagodny kozi serek, posiekane oliwki i trochę szczypiorku. Dużo pieprzu. Wyszło "coś" rewelacyjnego, nie tylko na Święta. Zadowolone z efektów swojej pracy, w spokoju czekamy na przybycie Wielkanocnego Zająca…;)

Składniki
na każde 1 jajo:
3 oliwki
1 łyżka łagodnego, kremowego sera koziego 
1 łyżeczka szczypiorku
sól, dużo pieprzu
jeśli potrzeba możecie dodać trochę majonezu (my robiliśmy bez)

Przygotowanie
Jaja ugotujcie na twardo. Obierzcie ze skorupki, przekrójcie na pół. Wyciągnijcie żółtka i przełóżcie do miseczki. Posiekajcie drobniutko oliwki i szczypiorek, dodajcie do miski z żółtkami razem z kozim serkiem, solą i dużą ilością pieprzu. Wymieszajcie dokładnie, spróbujcie, w miarę potrzeby jeszcze raz doprawcie. Powstałą masę nakładajcie na połówki jaj.








Wielkanocne Smaki - edycja IV Jajka na Wielkanoc Lekka Wielkanoc

1 komentarz:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...