Składniki
100 g mielonych migdałów
150 g mąki pszennej
200 g miękkiego masła
85 g cukru pudru
szczypta soli
posiekane migdały do posypania
Przygotowanie
Masło utrzyjcie z cukrem i solą na białą, puszystą masę. Powoli dosypcie mielone migdały i mąkę, wymieszajcie dokładnie i wstawcie do lodówki- schłodzone ciasto będzie lepiej się formować.
W tym czasie nagrzejcie piekarnik do 170 st. Ze schłodzonego ciasta formujcie kule wielkości orzecha włoskiego. Ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, każdą kulę spłaszczcie. Posypcie posiekanymi migdałami. Pieczcie około 10 minut- do zezłocenia.
Po upieczeniu poczekajcie kilka minut aż lekko stwardnieją, studzcie na kratce.
Dziś na stronie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574355919351732&set=a.257659777688016.59911.257585297695464&type=1
trwa nabór do testowania soków Grante. Jeśli macie ochotę- wypróbujcie!
pyszności:)
OdpowiedzUsuń