wtorek, 17 czerwca 2014

NALEŚNIKI Z TRUSKAWKAMI, MIĘTĄ I MASCARPONE


Tak.
Uczepiliśmy się tych truskawek.
Naprawdę jednak nie potrafię przejść koło nich obojętnie.
Niedługo znikną ze straganów.
I pojawi się coś nowego;)
Umarł król, niech żyje król!
Póki jednak są na tronie:


Składniki
5-6 sztuk naleśników 
(naprawdę najlepsze są z tego przepisu )
100 g mascarpone
200-300 g truskawek
1 łyżka liści mięty
1 łyżka miodu

opcjonalnie jogurt grecki/smietana/kakao/wiórki czekolady do podania

Przygotowanie
Przygotujcie naleśniki
Truskawki umyjcie, pozbawcie szypułek. Włóżcie do blendera razem z mascarpone, liśćmi mięty i miodem. Zmiksujcie wszystko na gładką masę. 
Naleśniki posmarujcie powstałą masą, złóżcie, polejcie śmietaną/jogurtem, możecie posypać kakao lub wiórkami czekolady:)
Smacznego.






2 komentarze:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...