poniedziałek, 2 czerwca 2014

MROŻONY KOKTAJL PIETRUSZKOWO-CYTRYNOWY


Zupełnie szczerze. Nie uwierzyłabym, gdybym nie spróbowała. 
Na przedszkolnym Dniu Mamy i Taty jedna z (wielu cudownych) mam przyniosła napój. Stał na stoliku w pięknej butelce, wyglądał ładnie, ale nie wołał do mnie z daleka. I pewnie nie poznalibyśmy się, gdyby nie jego właścicielka. 
Podeszła do mnie, przedstawiła mi go i… Wpadłam po uszy. 
Pokochałam od pierwszego łyka.
Idealny zmrożony jako sorbet, ale przepyszny również kiedy osiągnie nieco wyższą temperaturę. 
Mój przyjaciel na całe lato.
I jaki zdrowy!
(nieco zmieniłam proporcje, zamieniłam też cukier na miód, ale dusza pozostała ta sama:))

Składniki
 sok z 1,5 dużej, niewoskowanej cytryny
2-3 łyżki miodu
2-3 szklanki lodu
1 pęczek natki pietruszki

Przygotowanie
Do blendera włóżcie pęczek natki pietruszki, miód, wlejcie sok z cytryny i dorzućcie kostki lodu. Zmiksujcie na gładką masę.
Jedzcie zmrożony lub pijcie schłodzony:)
Smacznego. 





Akcja lodowa 2014
Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dniJak ugasić pragnienie?Lato w pełni!Akcja lodowa 2014

1 komentarz:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...