niedziela, 19 października 2014

CIASTKA Z MASŁA ORZECHOWEGO


Składniki

  • ok 1 szkl masła orzechowego
  • 4 łyżki miękkiego masła
  • 2 jaja
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 0,5 szkl ciemnobrązowego cukru trzcinowego
  • 0,5 szkl cukru pudru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 200 g czekolady gorzkiej

Przygotowanie
Nagrzejcie piekarnik do 180 st (bez termoobiegu).
Mąkę przesiejcie, wymieszajcie z  sodą oczyszczoną. Czekoladę posiekajcie na drobne kawałki. Masło orzechowe połączcie z masłem, cukrem, ekstraktem z wanilii i zmiksujcie na gładką masę. Miksując tylko do połączenia składników dodawajcie po jednym jajku oraz mąkę z sodą. Na końcu dodajcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie.
Z masy formujcie kulki, spłaszczcie je w dłoniach, układajcie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Ciasteczka pieczcie około 12-15 minut.








 Przepis Marthy Stewart
Imieniny u cioci

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...