Składniki
- ok 1 szkl masła orzechowego
- 4 łyżki miękkiego masła
- 2 jaja
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 0,5 szkl ciemnobrązowego cukru trzcinowego
- 0,5 szkl cukru pudru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 200 g czekolady gorzkiej
Przygotowanie
Nagrzejcie piekarnik do 180 st (bez termoobiegu).
Mąkę przesiejcie, wymieszajcie z sodą oczyszczoną. Czekoladę posiekajcie na drobne kawałki. Masło orzechowe połączcie z masłem, cukrem, ekstraktem z wanilii i zmiksujcie na gładką masę. Miksując tylko do połączenia składników dodawajcie po jednym jajku oraz mąkę z sodą. Na końcu dodajcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie.
Z masy formujcie kulki, spłaszczcie je w dłoniach, układajcie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Ciasteczka pieczcie około 12-15 minut.
Przepis Marthy Stewart
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz