niedziela, 26 października 2014

PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW



Składniki
  • 10-15 szt suszonych pomidorów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • ok 50 g parmezanu
  • 2-4 łyżki oleju/oliwy z suszonych pomidorów
  • opcjonalnie ocet balsamiczny do smaku
  • sól morska lub himalajska

Przygotowanie
Wszystkie składniki wrzućcie do blendera (lub mozdzierza),  posiekajcie drobno.
Dolewaniem oliwy/oleju kontrolujcie odpowiednią konsystencję.
Nasze pesto jest dosyć gęste, takiego właśnie potrzebowaliśmy (użyliśmy 2 łyżek oliwy), ale powinno być nieco rzadsze.
Doskonałe do pieczywa, makaronu, ryb, etc...


2 komentarze:

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...