piątek, 7 marca 2014

PASTA Z TUŃCZYKA I FASOLI


 Dzisiejsza kolacja dla Oliwki i Tymusia (trochę tylko zostawili Tatusiowi). Robimy ją często, jest szybka i naprawdę smaczna. Ze świeżym pieczywem- ideał.
To taka pasta-sałatka. Kiedy chcemy pastę, część składników miksujemy. Kiedy chcemy sałatkę- tylko wszystko mieszamy ze sobą. Smakuje za każdym razem tak samo dobrze.

Składniki
1 puszka (odsączonego z zalewy) tuńczyka w sosie własnym
0,5 puszki czerwonej fasoli
0,5 pęczka dymki
1 łyżka majonezu (lub jogurtu greckiego)
1 łyżeczka musztardy 
1 łyżeczka ketchupu
opcjonalnie kukurydza, papryka konserwowa lub papryka chili
sól (najlepiej himalajska), pieprz

Przygotowanie
Tuńczyka, fasolę, majonez, ketchup i musztardę zmiksujcie na dosyć gładką masę. Dodajcie do tego pokrojona wraz ze szczypiorkiem dymkę, kukurydzę i drobno pokrojoną paprykę marynowaną (lub chili jeśli nie robicie dla dzieci), przyprawcie do smaku.



Warzywa Strączkowe - edycja zimowa 2014

Co do kanapki?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...