piątek, 7 marca 2014

KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z KIWI I ZARODKAMI PSZENNYMI


Zarodki pszenne dodaję ostatnio niemalże do wszystkiego. Do panierki do mięsa, do chleba, do jogurtów.  Świetnie sprawdziły się także w owocowym koktajlu, ich lekko słodkawy posmak nie męczy, a czyni napój "bogatszym". W pełnym tego słowa znaczeniu. 
Myślę, że to dosyć dobry sposób na wejście z impetem w wiosnę. Ja, kochająca zimę, coraz tęskniej wypatruję Słońca. Czemu więc nie pomóc słabnącemu i wymęczonemu organizmowi takimi pysznymi dodatkami?

Składniki
2 szkl zamrożonych, zmiksowanych wcześniej truskawek (lub odpowiednio więcej świeżych)
2-3 dojrzałe kiwi
400 ml jogurtu greckiego
400 ml kefiru
kilka łyżek zarodków pszennych
opcjonalnie trochę miodu lub cukru

Przygotowanie
Jak zwykle, banalnie proste. Owoce, kefir i jogurt umieśćcie w blenderze i zmiksujcie do pożądanej gładkości, jeśli potrzeba dosłodzcie. Porcje koktajlu posypujcie zarodkami pszennymi. Smacznego :)



Wiosenne koktajle

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lista zakupów.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...